Tourinfo - Marokko: Bergen, woestijnen en oases

Overzicht

Marokko, een fascinerend land in het noorden van Afrika, omringd door 2 oceanen, bekend om zijn woestijnen en verfrissende oases, en niet te vergeten zijn enorme bergketens en indrukwekkende steden. Vergezel ons op deze unieke motorfiets toer in deze exotische wereld, kennismakend met een route in een land vol met oude geheimen uit een tijd ver voor de onze.

De toer voert ons vanaf de Middellandse zee langs de prachtige stranden van de Atlantische kust naar Marrakech. Over de ketens van het “Hoog Atlas” gebergte, voorbij de ravijnen van Todra en Dades, komen we uit in Marokko’s grootste zandduinen gebied, de Erg Chebbi. In dit gebied vol met zandduinen verblijven we twee dagen, wat ons genoeg tijd geeft de geheimen van de woestijn te ontdekken. Hierna verlaten we de woestijn en doorkruisen we het “Midden Atlas” gebergte, en gaan we via Midelt en Fes, op weg naar Chefchaouen. In Ceuta verlaten we het Afrikaanse continent en keren we terug naar het startpunt van onze reis.

De reis biedt de motorrijder veel rijplezier op de kleine bergwegen met zijn bochten en overweldigende landschappen. De gehele tour wordt gereden op geasfalteerde wegen. Op verzoek, en afhankelijk van rijervaring, is het tevens mogelijk op onverharde/off-road wegen te rijden. Na de berg- en woestijnetappen wacht u de luxe van een 3- of 4-sterren hotel, waar de nachten zullen worden doorgebracht.

Inhoud van de toer:

Start-/Eindpunt: La Herradura, Malaga
Duur: 15 dagen, 13 rijdagen
Totale afstand: ca. 3200 km
Karakteristieken toer: berg- en panoramawegen (asfalt)
Accommodatie: goede tot zeer goede middenklasse hotels
Hoogtepunten: Marrakech, Erg Chebbi, Fes

Kaart

Karte Motorradtour Marroko, Map motorcycle tour morocco

Dagelijkse etappen

 •  Dag 1: Aankomst in Malaga
 • Dag 2: Málaga – Ronda (230 km)
 • Dag 3: Ronda – Algeciras – Ceuta - Larache (280 km)
 • Dag 4: Larache – El Jadida (460 km)
 • Dag 5: El Jadida – Oualidia – Safi – Marrakesch (320 km)
 • Dag 6: Marrakesch
 • Dag 7: Marrakesch – Quarzazate (210 km)
 • Dag 8: Quarzazate – Merzouga (360 km)
 • Dag 9: Merzouga (120 km) (de zandduinen ontdekken)
 • Dag 10: (de zandduinen ontdekken)
 • Dag 11: Merzouga – Midelt (270 km)
 • Dag 12: Midelt – Fes (220 km)
 • Dag 13: Fes – Chefchaouen (210 km)
 • Dag 14: Chefchaouen – Málaga (325 km)
 • Dag 15: Terugreis

Beschrijving Tour

Dag 1: Aankomst in Malaga
Aankomst in Malaga en transfer naar La Herradura. De motorfiets staat al voor u klaar in het hotel. Tijdens het diner met Spaanse wijn maken we kennis en bespreken we de toer.

Dag 2: La Herradura – Ronda
Langs de Costa del Sol vertrekken we richting Malaga, passeren het ravijn “El Chorro” en via wegen met eindeloze bochten in de Sierra de las Nieves komen we uit in Ronda. De stad Ronda bevindt zich op een rotsplateau en is door een 160 meter diep ravijn in tweeën verdeeld.

Dag 3: Ronda – Algeciras – Larache
Ten zuiden van Ronda zijn vele kleine bergketens met afwisselende, grandioze landschappen en wegen, die werkelijk perfect zijn voor onze motoren. Bocht na bocht, rijden we over goede geasfalteerde wegen met spectaculaire uitzichten, zoals de rots van Gibraltar.

Dag 4: Larache – El Jadida
Hier in het Noorden van Marokko is groen nog steeds de overheersende kleur; via slingerende wegen passeren we vele velden en bossen. Ter hoogte van Casablanca keren we terug naar de Atlantische kust, en via een landweg bereiken we ons hotel voor de tweede nacht.

Dag 5: El Jadida – Safi – Marrakech
De kustweg geeft ons de gelegenheid de Atlantische Oceaan op zijn mooist te aanschouwen. We bezoeken de Medina in Safi en bekijken het productieproces van gebrand aardewerk. Hierna vervolgen we onze reis landinwaarts naar “Marokko’s grootste oase”, Marrakech! Voor velen de mooiste en meest oriëntale stad van Marokko, ook wel de “Parel van het Zuiden” genoemd.

Dag 6: Marrakech
Vandaag staat er een rustdag op het programma, hoewel er van “rusten” waarschijnlijk geen sprake zal zijn. Na het ontbijt zal onze Marokkaanse gids Marrakech en de fascinerende geschiedenis van deze stad dichterbij brengen. Na de lunch trekken we er nogmaals op uit en laten we ons betoveren door de charme van Marrakech.

Dag 7: Marrakech – Quarzazate
Vandaag staat in het teken van het bedwingen van de “Hoge Atlas”. Onze motoren trotseren de ijle berglucht terwijl we op fantastische wegen met panoramische vergezichten de Taddert en de Tizin-n-Tichka bergpas passeren. En met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen op 4000 m hoogte, is dit een unieke etappe van onze toer.

Dag 8: Quarzazate – Merzouga
Op de weg van Kasbah, langs de rivieren Dades en Draa, vervolgen we onze weg naar Erg Chebbi, het grootste zandduinen gebied van Marokko. We pauzeren in de schaduw van het Todra-ravijn, waar de loodrechte steile rotswanden honderden meters hoog zijn en slechts enkele meters van elkaar verwijderd zijn. Ons hotel (herberg) ligt direct aan de zandduinen.

Dag 9 en 10: (de zandduinen ontdekken)
Voor onze dagen in de woestijn hebben we een omvangrijk programma. We zullen de zandduinen op alle mogelijke manieren verkennen en ontdekken. Te voet, op de rug van een kameel, een excursie naar een steengroeve waar fossielen te bezichtigen zijn, de “zwarte dorpen”, oases, enz. Wie zin heeft, kan de nacht in de zandduinen onder de sterrenhemel (in Berber tent) doorbrengen.

Dag 11: Merzouga – Midelt
Langzaam laten we het Zuiden achter ons, en kunnen we aan de horizon de eerste bergtoppen zien. Nog één keer zullen we het “Hoog Atlas” gebergte doorkruisen. De bergen zijn hier lang niet meer zo hoog, maar de wegen zijn werkelijk gemaakt voor het motorrijden en we passeren de meest prachtige landschappen zoals de bergkloof van Ziz en de Talgam bergpas (1907 m).

Dag 12: Midelt – Fes
Ook vandaag wachten de meest geweldige bergwegen op ons en onze motoren. Via wegen met panoramische uitzichten doorkruisen we door het “Midden-Atlas” gebergte. Onderweg passeren we Azrou en Ifrane, tevens wachten enkele kleinere bergpassen erop overwonnen te worden voordat we in Fes zullen aankomen.

Dag 13: Fes – Chefchaouen
We verlaten de koningsstad Fes en slaan af richting het noorden van het land. Op onze tocht door het Rifgebergte staat ons wederom een dag te wachten met mooie bergwegen, vele bochten en een schitterend landschap. Via Quarzane bereiken we de voormalig Spaanse stad Chefchaouen, waar we onze laatste nacht in de bergen doorbrengen.

Dag 14: Chefchaouen – La Herradura
In vlotte vaart passeren we Tetouan en gaan we direct door naar de grens. Na de grensformaliteiten nemen we de ferry terug naar Algeciras en begint ons Marokko avontuur op zijn eind te geraken.

Dag 15: Terugreis
NB. wij behouden het recht voor kleine wijzigingen in de toer te maken.

 

Video

Please be patient while video loads ...

Fotos

Prijzen en Service

TOURPRIJZEN

Motorrijder € 2.990 Passagier € 2.790 1-persoonskamer € 490

TYPE MOTOR

Met eigen motorfiets € 0
BMW F700GS € 1.105
BMW F800GS F800GS ADV € 1.235
BMW R1200GS R1200GS ADV € 1.430
BMW R1200R € 1.365
BMW R1200RT € 1.690

ONZE SERVICE

Transfer, ferries en tol
Huurmotor incl. cascoverzekering
Accommodatie in goede,
meestal 3* -4* hotels (Kashbah)
Ontbijt en diner
Meertalig-sprekende toer gids
Begeleidingsvoertuig
Kameelrit
Informatiepakket / kaartenmateriaal
Herinneringsgeschenk

Niet inbegrepen:
Vlucht, benzine, dranken en snacks

DATA TOUREN

2021:

23 okt - 06 nov 2021 deze tour in uw agenda noteren
13 nov - 27 nov 2021 deze tour in uw agenda noteren

2022:

05 feb - 19 feb 2022 deze tour in uw agenda noteren
05 mrt - 19 mrt 2022 deze tour in uw agenda noteren
22 okt - 05 nov 2022 deze tour in uw agenda noteren
12 nov - 26 nov 2022 deze tour in uw agenda noteren

Boeken

Marokko - bergen, woestijnen en oases
Datum tour: Alternative datum:
Tourprijz:
Motorrijder: 2.990 Euro Passagier: 2.790 Euro
Accommodatie: Sharing room with:
Gewenst type: Alternatief type:
Price of booked services:
 
Motorrijder: Passagier
Voornaam:
Achternaam:
Straat:
Postcode:
Plaats:
Provincie:
Land:
E-mail:
Telefoonnummer:
Mobiel telefoonnummer:
Geboortedatum:
Lichaamslengte:  
Nummer rijbewijs:  
Categorie rijbewijs:  
Paspoort nummer:
Rij-ervaring:Jaren, ongeveerkm/jaar  
T-shirt maat: s m l xl xxl s m l xl xxl
Contact over:  

Ik heb gelezen en accepteer de voorwaarden en bepalingen.

Ja, Ik ontvang graag het laatste nieuws per email.
Opmerking:
    

Exclusieve motorreizen in Spanje, Portugal en Marokko. © Hispania Motorcycletours S.L.