Tourinfo - een wervelend oud jaar

Overzicht

Ook in de winter heeft Andalusië perfecte rij omstandigheden te bieden; zon en milde temperaturen rond de 20 graden Celsius zijn gebruikelijk. U kunt genieten van de landschappelijke schoonheden op eindelozen wegen tussen de zee en de bergen.

In de omgeving van Málaga zijn onvergetelijke routes voor motorrijders te vinden, en de fantastische berg- en kustwegen wachten erop om ontdekt te worden. Het maakt geen verschil of het gaat om de Sierra Nevada, Sierra de Chaparral, Sierra de Contraviesa, Sierra de Tejada, Sierra de Gator, of de Alpujarras, het lijkt of ze allemaal geschapen zijn voor de motorrijder. Keer op keer worden we herinnerd aan de Moorse cultuur, die in dit deel van Andalusië nog duidelijk zichtbaar is.

We verblijven 4 nachten in een zeer comfortabel 4-sterren hotel in de omgeving van Málaga en 3 nachten in een exclusief 4-sterren hotel in het natuur park van Cabo de Gata.

Inhoud van de tour:

Start-/Eindpunt: Malaga
Duur:8 dagen, 6 rijdagen
 Totale afstand: ca. 1400 km
Karakteristieken tour: vele bochten, kusten, berg- en panoramawegen
Accommodatie: first class 4* hotels
Hoogtepunten: Granada, Sierra Nevada, Cabo de Gata 

Beschrijving Tour

Dag 1: Aankomst in Málaga
Aankomst in Malaga en transfer naar hotel. De motor staat al voor u klaar in het hotel. Tijdens het diner met Spaanse wijn maken we kennis en bespreken de tour.

Dag 2: Dagtocht naar El Torcal en El Chorro (Antequera)
We springen op onze motoren en rijden door verschillende natuurparken in de richting Antequera. We gaan op goed onderhouden bochtrijke wegen naar de Kloof van El Chorro en vervolgens verder naar de fenomenale kalksteenformaties van El Torcal. ’s Avonds kunnen we weer ontspannen in een van de vele strandtenten van Málaga.

Dag 3: Granada, Alhambra en Sierra Nevada
Deze dag staat in het teken van Granada en zijn prachtige Alhambra. De ca. 80 km naar Granada zullen worden afgelegd op wonderschone panoramawegen. Na een rondleiding in het wereldberoemde Moorse paleizencomplex (het Alhambra) zullen we de steegjes en tapas bars van Granada ontdekken. Voordat we weer afbuigen naar de kust, beklimmen eerst de hoogste berg van het Spaanse vaste land. We gaan de Sierra Nevada in, met zijn bijna altijd besneeuwde bergtoppen (Mulhacén 3.487m).

Dag 4: Málaga – Sierra Contraviesa – Cabo de Gata

Vanaf Málaga gaan we slingerend naar de voetheuvels van de Sierra Nevada ( Sierra de Contraviesa, Sierra de Gator), waar bochten zonder einde en geweldige rijroutes deze dag op ons wachten. We verblijven de nacht in een prachtig 4* hotel in het natuur park Cabo de Cata. In deze regio schijnt de zon het gehele jaar overvloedig met temperaturen van 25-28 graden Celsius, zodat men er ook in de winter nog heerlijk kunt (zonne-)baden.

Dag 5: Rondtour (Sierra del Filabres – Woestijn van Tabernas)
Op de rondtour van vandaag ervaren we de volle verscheidenheid van deze oerspaanse landstreek. Ver van de toeristische drukte zijn we (bijna) alleen op onze rit door de maar niet ophoudend lijkende bochten van de Sierra del Filabres. We passeren slapende Andalusische dorpen met geitenhoeders, marmersteengroeven, en slechts zelden zien we andere verkeersdeelnemers.

Dag 6: Cabo de Gata – witte dorpen in de Alpujarras – Málaga
Vandaag zullen we de adembenemende schoonheid van de Alpujarras (zuidkant van de Sierra Nevada) ontdekken. Onze weg leidt naar de “witte dorpen “ zoals Trevélez (het hoogst gelegen bewoonde dorp van Spanje) en Capileira. Hier zullen we vanzelfsprekend de beroemde jamón (gedroogde ham) proberen. Eenmaal uitgerust gaan we verder naar Orgiva en aansluitend rijden we door naar ons hotel in Málaga.

Dag 7: Grotten en bochten
We starten in de vroeg om de beroemde druipsteengrotten van Nerja te bezoeken. Na de lunch ligt de weg naar Frigiliana -waar iedere genomen foto als ansichtkaart zou kunnen dienen-voor ons. De volgende etappe, met zijn duizenden idyllische bochten, brengt ons naar Comare en Colmenar. Van hieruit gaan we via de slingerende bergwegen van de Sierra de Almijar weer in de richting van La Herradura.

Dag 8: Terugreis
NB. wij behouden het recht voor kleine wijzigingen in de tour te maken

 

Prijzen en Service

TOURPRIJZEN

Motorrijder € 1.980 Passagier € 1.880 1-persoonskamer € 300

TYPE MOTOR

Met eigen motorfiets € 0
BMW F700GS € 570
BMW F800GS F800GS ADV € 630
BMW R1200GS R1200GS ADV € 750
BMW R1200R € 720
BMW R1200RT € 870

ONZE SERVICE

Transfer in Malaga
Huurmotor incl. cascoverzekering
Accommodatie in goede 4* hotels
Ontbijt en diner
Meertalig-sprekende toer gids
Begeleidingsvoertuig
Informatiepakket / Kaartenmateriaal
Herinneringsgeschenk

Niet inbegrepen:
Vlucht, benzine, dranken en snacks

DATA TOUREN

2021:

26 dec - 02 jan 2022 deze tour in uw agenda noteren

Boeken

Sierra Nevada: een wervelend oud jaar
Datum tour: Alternative datum:
Tourprijz:
Motorrijder: 1.980 Euro Passagier: 1.880 Euro
Accommodatie: Sharing room with:
Gewenst type: Alternatief type:
Price of booked services:
 
Motorrijder: Passagier
Voornaam:
Achternaam:
Straat:
Postcode:
Plaats:
Provincie:
Land:
E-mail:
Telefoonnummer:
Mobiel telefoonnummer:
Geboortedatum:
Lichaamslengte:  
Nummer rijbewijs:  
Categorie rijbewijs:  
Paspoort nummer:
Rij-ervaring:Jaren, ongeveerkm/jaar  
T-shirt maat: s m l xl xxl s m l xl xxl
Contact over:  

Ik heb gelezen en accepteer de voorwaarden en bepalingen.

Ja, Ik ontvang graag het laatste nieuws per email.
Opmerking:
    

Exclusieve motorreizen in Spanje, Portugal en Marokko. © Hispania Motorcycletours S.L.