Tourinfo - Extremadura:De verborgen parel

Overzicht

Extremadura, dor, wild en van een bizarre schoonheid. Een regio afzijdig van de toeristische routes in het hart van Spanje. Extremadura biedt een rijkdom aan traditionele delicatessen, nagenoeg ongerepte natuur en kostbare cultuurschatten. Schitterende steden en paleizen gebouwd door de Goten, de Romeinen en niet te vergeten de Arabieren, zijn getuigen van de merkwaardige geschiedenis van deze oerspaanse regio.

Door schitterende landschappen voert de route van onze motorrijtoer via Antequera naar Sevilla, de hoofdstad van Andalusië. Daarna komen we in de Extremadura, een van de laatste natuurwonderen van Europa. Behalve de perfecte wegen door dit beïndrukwekkende en afwisselende landschap met zijn prachtige dieren en planten, wachten steden vol met historie op ons.

Deze reis biedt de motorrijder veel rijplezier op kleine, stille wegen door wonderbaarlijke landschappen. De gehele route wordt op asfalt wegen gereden. Na de dagelijkse etappen wacht u de luxe van een 3* of 4* hotel (Parador).

De tourbeschrijving van deze reis vindt u hier als download:

Inhoud van de tour:

Start-/Eindpunt: Malaga
Duur: 8 dagen, 6 rijdagen
Totale afstand: ca. 1500 km
Karakteristieken tour: panoramawegen
Accommodatie: goede tot zeer goede middenklasse hotels
Hoogtepunten: Cáceres, Alcocer, Naturpark Monfragüe, Zafra

Kaart

Dagelijkse etappen

  • Dag 1: Aankomst in Malaga
  • Dag 2: Malaga - Sevilla (ca. 330 km)
  • Dag 3: Sevilla - Zafra (ca. 200 km)
  • Dag 4: Zafra – Trujillo - Caceres (200 km)
  • Dag 5: Caceres – Placencia - Gualdalupe (250 km)
  • Dag 6: Guadalupe - Cordoba (ca. 300 km)
  • Dag 7: Cordoba – Malaga (ca. 250 km)
  • Dag 8: Terugreis

Beschrijving Tour

Dag 1: Aankomst in Malaga
Aankomst in Malaga en het hotel. Tijdens het diner met Spaanse wijn maken we kennis en bespreken de tour.

Dag 2: La Herradura (Costa del Sol) – Malaga
Onze route voert ons via Antequera (natuurpark El Torcal), Moron de la Frontera en uiteindelijk door de het stroomgebied van de Guadalquivir rivier naar Sevilla. Sevilla is de hoofdstad en het hart van de Andalusische cultuur, centrum van het stieren vechten en de Flamenco, en zonder twijfel is het een van het meest opwindende Spaanse steden. We hebben voldoende tijd om van deze mooie stad te genieten.

Dag 3: Sevilla – Zafra
Van Sevilla gaan we verder naar het natuur park Sierra Morena. Ontelbare fantastische wegen in een afwisselend berg- en heuvellandschap wachten op ons. We rijden voorbij eikenbossen, weiden met stieren, velden met miljoenen bloemen en sprookjesachtige meren. De weg past zich aan het landschap aan, langgerekte bochten en prachtige asfaltwegen zullen onze harten sneller doen kloppen. Snel zullen we in de Extremadura aankomen, een gebied in Spanje waar de geschiedenis geschreven werd. De veroveraars van Amerika kwamen hier vandaan. Hérnan Cortez en Francisco Pizarro brachten het goud van de Inca’s en Maya’s terug naar hun thuisland om hiermee de bouw van prachtige paleizen en kastelen te financieren.

Dag 4: Zafra – Trujillo –Caceres
Op onze route van vandaag bezoeken we twee steden met geschiedenis; Trujillo en Caceres (beiden staan vermeld op UNESCO’s werelderfgoed lijst). Trujillo is de geboorteplaats van de beroemde veroveraar Pizarro, en is bekend om zijn prachtige hoofdplein, middeleeuws fort en stadsmuren met zeven torens. Careres heeft een zeer goed bewaard gebleven oude binnenstad met vele paleizen uit de 14e eeuw. Velen beschouwen Caceres als de mooiste stad van Spanje, en het heeft inderdaad een unieke sfeer.

Dag 5: Caceres – Placencia – Guadalupe
Caceres is absoluut een stad waar we nog meer tijd kunnen doorbrengen, maar op de weg naar Guadalupe wachten ons nog vele interessante plekken, zoals het natuurpark van Monfragüe. Het reservaat Monfragüe, beschermd sinds 1979, is een van de grootste en meest representatieve bossen van de Mediterrane. Op de rotskliffen zijn indrukwekkende broedkoloniën van gieren te vinden. Ook nestelen hier vele valken, adelaars en uilen. Ons hotel voor de nacht bevindt zich in Guadalupe. Guadalupe is in het bijzonder beroemd om zijn zwarte Madonna, de geschutspatroon van alle Spaanstalige landen.

Dag 6: Guadalupe – Córdoba
Op onze weg naar Córdoba doorkruisen we een landschap met meren, waar elk van deze aangelegde meren zijn eigen karakter heeft. Daarna moeten we helaas weer afscheid nemen van het geliefde Extremadura. Maar niet getreurd er wachten nog prachtige routes op ons, en de Andalusië’s fascinerende stad Córdoba. In de 11e eeuw was dit een van de grootste hoofdsteden van Europa, en vandaag de dag is het het summum van het culturele erfgoed van Andalusië.

Dag 7: Córdoba – Malaga
Van Córdoba gaan we door naar Granada, en van daar uit via een adembenemende bergpas terug naar het uitgangspunt van onze reis: Malaga. Bij een gezamenlijk diner laten we de indrukken van de afgelopen week nogmaals aan ons voorbij gaan.

Dag 8: Terugreis

NB. wij behouden het recht voor kleine wijzigingen in de tour te maken.

Photos

Video

Please be patient while video loads ...

Prijzen en Service

TOURPRIJZEN

Motorrijder € 1.980 Passagier € 1.880 1-persoonskamer € 350

TYPE MOTOR

Met eigen motorfiets € 0
BMW F700GS € 570
BMW F800GS F800GS ADV € 630
BMW R1200GS R1200GS ADV € 750
BMW R1200R € 720
BMW R1200RT € 870

ONZE SERVICE

Transfer in Malaga
Huurmotor incl. cascoverzekering
Accommodatie in goede 4* hotels
Ontbijt en diner
Meertalig-sprekende toer gids
Begeleidingsvoertuig
Informatiepakket / Kaartenmateriaal
Herinneringsgeschenk

Niet inbegrepen:
Vlucht, benzine, dranken en snacks

DATA TOUREN

###no upcoming Dates for this tour (44)###

Boeken

Spanje - The Silver Route
Datum tour: Alternative datum:
Tourprijz:
Motorrijder: 1.980 Euro Passagier: 1.880 Euro
Accommodatie: Sharing room with:
Gewenst type: Alternatief type:
Price of booked services:
 
Motorrijder: Passagier
Voornaam:
Achternaam:
Straat:
Postcode:
Plaats:
Provincie:
Land:
E-mail:
Telefoonnummer:
Mobiel telefoonnummer:
Geboortedatum:
Lichaamslengte:  
Nummer rijbewijs:  
Categorie rijbewijs:  
Paspoort nummer:
Rij-ervaring:Jaren, ongeveerkm/jaar  
T-shirt maat: s m l xl xxl s m l xl xxl
Contact over:  

Ik heb gelezen en accepteer de voorwaarden en bepalingen.

Ja, Ik ontvang graag het laatste nieuws per email.
Opmerking:
    

Exclusieve motorreizen in Spanje, Portugal en Marokko. © Hispania Motorcycletours S.L.