Tourinfo - Barcelona en Pyreneeën individuele tour

Overzicht

De perfecte combinatie van een stadstrip en een onvergetelijke week motorrijden bieden wij u in Barcelona en de Pyreneeën aan. 
Gemakkelijker is eigenlijk niet mogelijk. U vliegt naar Barcelona, wij verwelkomen u op de luchthaven, en brengen u naar uw hotel waar u kunt genieten van een bijzondere culturele metropool aan de Middellandse Zee. 

Dan gaat het werkelijk van start. Al rijdend geniet u van zon, zee en prachtige berg- en kustwegen in het motorrijparadijs van de Pyreneeën. Voor uw tour in Catalonië zullen we de hotels voor u boeken en u ontvangt een omvangrijk informatiepakket met bijbehorend kaartenmateriaal.

Met zorg selecteren wij de hotels voor u, organiseren entreekaarten, voorzien u van de beste route tips en alles wat u verder nodig heeft voor een onvergetelijke motorreis in het noorden van Spanje. Op deze wijze kunt u ten volle genieten van een heerlijke week motorrijden.

Inhoud van de tour :

Start-/Eindpunt: Barcelona
Duur: 8 dagen, 6 rijdagen
Totale afstand: ca. 1400 km
Karakteristieken tour: vele bochten, berg- en panoramawegen
Accommodatie: typisch Spaanse 3* en 4* hotels
Hoogtepunten: afhankelijk van de tour

Barcelona

Barcelona, de culturele metropool aan de Middellandse Zee

De geschiedenis van Barcelona begon 2000 jaar geleden met de Iberische nederzetting Barkeno. Door zijn eenvoudig te verdedigen positie op een kustvlakte tussen heuvelrug van Collserola en de Middellandse Zee, op weg van Centraal Europa naar het Iberisch schiereiland, is de stad door alle tijden heen van belang geweest.

De Romeinen, Visgoten, Moren en Christenen zich hier vestigden, hebben sindsdien een indrukwekkend erfgoed van verschillende culturen achtergelaten. Samen met de bouwwerken van Gaudí (Jugendstil) en de moderne architectuur als tegenhangers geeft het de stad een bijzondere atmosfeer.

Vanaf de Plaça Catalunya, het centrum van de stad, kan men te voet de Romeinse ruïnes, de middeleeuwse stad en moderne Eixample bereiken. Dit stadsdeel staat bekend om zijn vierkante huizenblokken met afgeronde straathoeken (kat. Xamfrans; span. Chaflanes) en vele Modernistische gebouwen.

In de Barri Gòtic, de gotische wijk en het historisch stadscentrum, bevinden zich nog steeds vele prachtige architectonische gebouwen uit de tijd dat Barcelona een middeleeuwse konings- en handelsstad was. Voorbeelden zijn de kathedraal (La Catedral), de kathedraal van de Heilige Eulalia, het plein der Koningen (Plaça del Rei), het Frederic Marés Museum en het stadhuis (Ajuntament).

De meest bekende straat om te flaneren is La Rambla, een brede avenue die van het centrum naar de haven leidt. Hier vindt men talrijke bloemen- en vogelverkopers, kiosken, straatmuzikanten, acrobaten, en restaurants. Ook bevindt hier zich de beroemde markt Mercat de la Boqueria en de Plaça Reial, met zijn bogen en palmbomen evenals typische bars en het wereldberoemde operagebouw, Gran Teatre del Liceu.

Aan het einde van de Rambla vindt men de drinkwater fontein Font de Canaletes, waarvan men zegt, als je hier eenmaal van het water gedronken hebt, je je hart aan Barcelona verliest en je altijd weer terug zult keren naar de stad.

Aan het einde van de promenade, op de oude haven (Cat. "Port Vell"), staat het standbeeld van Christopher Columbus. Hier bevinden zich de middeleeuwse scheepswerven „Drassanes“ (Drassanes Reials = koninklijke werven), waar tegenwoordig het Maritiem Museum is gevestigd. Het vertelt de geschiedenis van de Catalaanse zeevaarders in het Middellandse-Zeegebied en biedt onder meer een 1:1 replica van de galei Real, het vlaggenschip van Don Juan van Oostenrijk bekend van de zeeslag bij Lepanto (1571),

De oude haven is de thuishaven van onder meer het winkelcentrum Maremagnum, vele nachtclubs, boetieks, bioscopen (o.a. een IMAX bioscoop), en het grootste oceanarium gewijd aan de Middellandse Zee. 

Route

Prijzen en Service

TOURPRIJZEN

Motorrijder € 990 Passagier € 690 1-persoonskamer € 350

TYPE MOTOR

Met eigen motorfiets € 0
BMW F700GS € 570
BMW F800GS F800GS ADV € 630
BMW R1200GS R1200GS ADV € 720
BMW R1200R € 720
BMW R1200RT € 870

ONZE SERVICE

 

Huurmotor incl. cascoverzekering

GPS

Accommodatie in goede 3* - 4* hotels

Ontbijt

Informatiepakket / Kaartenmateriaal

 

Niet inbegrepen:

Vlucht, benzine, diner, dranken en snacks

DATA TOUREN

het gehele jaar

Boeken

Tour boeken:
Rijder :
Kies hier uw gewenste motorfiets uit :
Verhuurstation en datum :
Rijervaring :
Contactpersoon in geval van nood :

Exclusieve motorreizen in Spanje, Portugal en Marokko. © Hispania Motorcycletours S.L.