Tourinfo - Extremadura Individuele Tour

Overzicht

Extremadura, dor, wild en van een bizarre schoonheid. Een regio afzijdig van de toeristische routes in het hart van Spanje. Extremadura biedt een rijkdom aan traditionele delicatessen, nagenoeg ongerepte natuur en kostbare cultuurschatten. Schitterende steden en paleizen gebouwd door de Goten, de Romeinen en niet te vergeten de Arabieren, zijn getuigen van de merkwaardige geschiedenis van deze oerspaanse regio.

Als u liever op eigen gelegenheid wilt ontdekken, dan kunnen we onze touren ook zonder gids aanbieden. U ontvangt een omvangrijk informatie pakket en wegenkaart voor uw tour, en wij reserveren de hotels onderweg voor u. Vanzelfsprekend blijven we ook tijdens uw verblijf in contact en zorgen we voor een soepel verloop van uw reis in Extremadura.

We verzorgen voor u het hotel, entreekaarten, voorzien u van de beste route-tips, en alles wat u voor een onvergetelijke motorrijtoer in Extremadura nodig hebt. Zo hoeft u zich alleen nog maar op te weg te concentreren.

Inhoud van de tour:

Start-/Eindpunt: Malaga
Duur: 8 dagen, 6 rijdagen
Totale afstand: ca. 1500 km
Karakteristieken tour: panoramawegen
Accommodatie: goede tot zeer goede middenklasse hotels
Hoogtepunten: Cáceres, Alcocer, Naturpark Monfragüe, Zafra

Route

Dag 1: Aankomst in Malaga
Aankomst in Malaga en het hotel. Tijdens het diner met Spaanse wijn maken we kennis en bespreken de tour.

Dag 2: La Herradura (Costa del Sol) – Malaga
Onze route voert ons via Antequera (natuurpark El Torcal), Moron de la Frontera en uiteindelijk door de het stroomgebied van de Guadalquivir rivier naar Sevilla. Sevilla is de hoofdstad en het hart van de Andalusische cultuur, centrum van het stieren vechten en de Flamenco, en zonder twijfel is het een van het meest opwindende Spaanse steden. We hebben voldoende tijd om van deze mooie stad te genieten.

Dag 3: Sevilla – Zafra
Van Sevilla gaan we verder naar het natuur park Sierra Morena. Ontelbare fantastische wegen in een afwisselend berg- en heuvellandschap wachten op ons. We rijden voorbij eikenbossen, weiden met stieren, velden met miljoenen bloemen en sprookjesachtige meren. De weg past zich aan het landschap aan, langgerekte bochten en prachtige asfaltwegen zullen onze harten sneller doen kloppen. Snel zullen we in de Extremadura aankomen, een gebied in Spanje waar de geschiedenis geschreven werd. De veroveraars van Amerika kwamen hier vandaan. Hérnan Cortez en Francisco Pizarro brachten het goud van de Inca’s en Maya’s terug naar hun thuisland om hiermee de bouw van prachtige paleizen en kastelen te financieren.

Dag 4: Zafra – Trujillo –Caceres
Op onze route van vandaag bezoeken we twee steden met geschiedenis; Trujillo en Caceres (beiden staan vermeld op UNESCO’s werelderfgoed lijst). Trujillo is de geboorteplaats van de beroemde veroveraar Pizarro, en is bekend om zijn prachtige hoofdplein, middeleeuws fort en stadsmuren met zeven torens. Careres heeft een zeer goed bewaard gebleven oude binnenstad met vele paleizen uit de 14e eeuw. Velen beschouwen Caceres als de mooiste stad van Spanje, en het heeft inderdaad een unieke sfeer.

Dag 5: Caceres – Placencia – Guadalupe
Caceres is absoluut een stad waar we nog meer tijd kunnen doorbrengen, maar op de weg naar Guadalupe wachten ons nog vele interessante plekken, zoals het natuurpark van Monfragüe. Het reservaat Monfragüe, beschermd sinds 1979, is een van de grootste en meest representatieve bossen van de Mediterrane. Op de rotskliffen zijn indrukwekkende broedkoloniën van gieren te vinden. Ook nestelen hier vele valken, adelaars en uilen. Ons hotel voor de nacht bevindt zich in Guadalupe. Guadalupe is in het bijzonder beroemd om zijn zwarte Madonna, de geschutspatroon van alle Spaanstalige landen.

Dag 6: Guadalupe – Córdoba
Op onze weg naar Córdoba doorkruisen we een landschap met meren, waar elk van deze aangelegde meren zijn eigen karakter heeft. Daarna moeten we helaas weer afscheid nemen van het geliefde Extremadura. Maar niet getreurd er wachten nog prachtige routes op ons, en de Andalusië’s fascinerende stad Córdoba. In de 11e eeuw was dit een van de grootste hoofdsteden van Europa, en vandaag de dag is het het summum van het culturele erfgoed van Andalusië.

Dag 7: Córdoba – Malaga
Van Córdoba gaan we door naar Granada, en van daar uit via een adembenemende bergpas terug naar het uitgangspunt van onze reis: Malaga. Bij een gezamenlijk diner laten we de indrukken van de afgelopen week nogmaals aan ons voorbij gaan.

Dag 8: Terugreis

NB. wij behouden het recht voor kleine wijzigingen in de tour te maken.

Photos

Prijzen en Service

TOURPRIJZEN

Motorrijder € 990 Passagier € 450 1-persoonskamer € 300

TYPE MOTOR

Met eigen motorfiets € 0
BMW G650GS € 510
BMW F700GS € 570
BMW F800GS € 630
BMW R1200GS € 720
BMW R1200R € 720
BMW R1200RT € 870

ONZE SERVICE

 

Huurmotor incl. cascoverzekering

GPS

Accommodatie in goede 3* - 4* hotels

Ontbijt

Airport Transfer

Informatiepakket / Kaartenmateriaal

 

Niet inbegrepen:

Vlucht, benzine, diner, dranken en snacks

 

 

DATA TOUREN

 

2013:
het gehele jaar

 

 

2014:
het gehele jaar

 

 

Boeken

Tour boeken:
Rijder :
Kies hier uw gewenste motorfiets uit :
Verhuurstation en datum :
Rijervaring :
Contactpersoon in geval van nood :

Exclusieve motorreizen in Spanje, Portugal en Marokko. © Hispania Motorcycletours S.L.