Tourinfo - Individuele tour

Overzicht

Als u liever Andalusië op eigen gelegenheid wilt ontdekken, dan kunnen we onze touren in Andalusië ook zonder gids aanbieden.

U ontvangt een omvangrijk informatie pakket en wegenkaart voor uw tour, en wij reserveren de hotels onderweg voor u.

Vanzelfsprekend blijven we ook tijdens uw verblijf in contact en zorgen we voor een soepel verloop van uw reis in Andalusië.

We verzorgen voor u het hotel, entreekaarten, voorzien u van de beste route-tips, en alles wat u voor een onvergetelijke motorrijtoer in Andalusië nodig hebt. Zo hoeft u zich alleen nog maar op te weg te concentreren.

Inhoud van de tour :

Start-/Eindpunt: Malaga
Duur: 8 dagen, 6 rijdagen
Totale afstand: ca. 1400 km
Karakteristieken tour: vele bochten, berg- en panoramawegen
Accommodatie: typisch Spaanse 3* en 4* hotels
Hoogtepunten: afhankelijk van de tour

Klassiek

Dag 1: Aankomst in Malaga
Aankomst in Malaga en transfer naar La Herradura. De motorfiets staat al voor u klaar in het hotel. Tijdens het diner met Spaanse wijn maken we kennis en bespreken we de tour.

Dag 2: La Herradura – Ronda
Langs de Costa del Sol vertrekken we richting Malaga, passeren het ravijn “El Chorro” en via wegen met eindeloze bochten in de Sierra de las Nieves komen we uit in Ronda. De stad Ronda bevindt zich op een rotsplateau en is door een
160 meter diep ravijn in tweeën verdeeld.

Dag 3: Ronda – Tarifa – Conil
Ten zuiden van Ronda zijn vele kleine bergketens met afwisselende, grandioze landschappen en wegen welke werkelijk perfect zijn voor onze motoren. Bocht na bocht rijden we op goede geasfalteerde wegen met spectaculaire uitzichten, zoals bijvoorbeeld de rots van Gibraltar. We stoppen kort bij een uitzichtspunkt met panoramisch vergezicht en werpen een snelle blik op Marokko, dat slechts enkele kilometers verderop ligt. Langs de Atlantische kust rijden we door naar Conil de la Frontera.

Dag 4: Conil – Jerez – Arcos
We gaan verder naar Jerez de la Frontera, de bakermat van de wereldberoemde Sherry (Jerez wijnen), waar we de mogelijkheid hebben een bodega te bezoeken en natuurlijk enkele wijnen te proeven. Behalve zijn wijnen, staat Jerez ook bekend om zijn uitstekende paardenrassen. Arcos de la Frontera, adembenemend, en gebouwd op hoge rotskliffen boven de rivier Guadalete wordt beschouwd als een van de mooiste witte dorpen van Andalusië.

Dag 5: Arcos – Antequera
Onze weg voert ons naar Antequera en passeren wilde berglandschappen en diverse bergkloven in de Sierra Margarita. Ook bezoeken we het natuurwonder El Torcal dat bekend staat om zijn ongewone en unieke kalksteenformaties. Deze door de natuur geschapen fascinerende steensculpturen en de schitterende weg naar Torcal zullen u zeker in verroering brengen.

Dag 6: Antequera – Granada
Hoewel het programma vandaag in het teken staat van het bezoek aan het Alhambra, het belangrijkste monument van Spanje, zal het rijplezier zeker niet van ondergeschikt belang zijn. Onze route brengt ons langs prachtige bergpassen, meren, velden met olijfbomen en klaprozen, waarna we uiteindelijk het hoogplateau van Granada bereiken.

Dag 7: Granada – La Herradura
We verlaten Granada om volop te kunnen genieten van de Alpujarras. We pauzeren in Guadix, dat bijzonder interessant is omdat bijna de helft van de inwoners in rotswoningen leeft.
De route gaat verder over de Sierra Nevada naar het unieke landschap van de Alpujarras waar de hoogst gelegen bewoonde dorpen van Spanje zich bevinden. Verwijderd van verkeer en met uitzicht over de Middellandse Zee dalen we bocht na bocht af naar het uitgangspunt van onze toer - La Herradura.

Dag 8: Terugreis
NB. wij behouden het recht voor kleine wijzigingen in de toer te maken.

Especiaal

Dag 1: Aankomst in Malaga
Aankomst in Malaga en transfer naar La Herradura. De motor staat dan voor u klaar in het hotel. Tijdens het diner met Spaanse wijn maken we kennis en bespreken de tour.

Dag 2: Malaga – Cabo de Gata
Langs de kustweg laten we onze motoren langzaam warm worden, waarna we in de uitlopers van de Sierra Nevada van de eerste bochten genieten. De slingerende wegen leiden ons door de Sierra de Gator. De geweldige uitzichten over de Middellandse Zee begeleiden ons verder op onze weg naar het natuurpark Cabo de Gata.

Dag 3: Rodalquilar – Las Menas
Van Cabo de Gata gaan we langs de kust naar Mojácar, waar we in deze betoverende stad een pauze nemen. Deze pauze kunnen we goed gebruiken, want de Sierra de los Filabres ligt op ons te wachten. Dit gebergte is niet bijzonder groot, ook niet bijzonder hoog, en zelfs niet heel spectaculair, maar het heeft oneindig veel bochten en is daarom een paradijs voor iedere motorrijder!

Dag 4: Las Menas – Cazorla
Door een vlak dal rijden we naar het noorden van de Sierras van Cazorla en Segura. Een fenomenaal landschap, een geweldige route en eindeloos rijplezier wachten op ons. We zijn getuigen van vervlogen tijden wanneer we de overblijfselen de Romeinen en Feniciërs, die deze streek eens bewoond hebben, passeren.

Dag 5: Cazorla – rondtocht Sierra Segura
Bij de rondreis door de Sierras van Cazorla, Segura en Castril genieten we van mooie passen en heerlijke uitzichten over de indrukwekkende bergen. Met wat geluk kunnen we ook de gieren bij hun landing in de kloof van El Chorro bewonderen. Ook vindt men in dit gebied adelaars en steenbokken.

Dag 6: Cazorla – Granada
Langs de Sierra Pozo en de Rio Fardes reizen we naar Granada. Voor de uitlopers van de Sierra Nevada herrijst het onvergelijkbare Alhambra, het enige in zijn geheel bewaard gebleven Islamitisch paleizencomplex, waar wij de middag door zullen brengen. ’s Avonds bezoeken we enkele van de talrijke bars in het centrum van Granada, waar smakelijke tapas, koele cerveza, vino en fino op ons wachten.

Dag 7: Granada – Sierra Nevada – Malaga
Onze laatste reisdag voert ons door en om de Sierra Nevada. Een zo grote verscheidenheid aan landschappelijke extremen vindt men maar zelden. Sneeuw op 3.400 km hoogte, in het voorjaar een zee van bloeiende amandelbomen, velden met wijnranken, en continue een grandioos uitzicht op een diepblauwe Middellandse Zee.

Dag 8: Terugreis
NB. wij behouden het recht voor kleine wijzigingen in de tour te maken.

Prijzen en Service

TOURPRIJZEN

Motorrijder € 890 Passagier € 590 1-persoonskamer € 300

TYPE MOTOR

Met eigen motorfiets € 0
BMW F700GS € 570
BMW F800GS F800GS ADV € 630
BMW R1200GS R1200GS ADV € 720
BMW R1200R € 720
BMW R1200RT € 870

ONZE SERVICE

Huurmotor incl. cascoverzekering
GPS
Accommodatie in goede 3* - 4* hotels
Ontbijt
Informatiepakket / Kaartenmateriaal

Niet inbegrepen:
Vlucht, benzine, diner, dranken en snacks

DATA TOUREN

het gehele jaar

Boeken

Tour boeken:
Rijder :
Kies hier uw gewenste motorfiets uit :
Verhuurstation en datum :
Rijervaring :
Contactpersoon in geval van nood :

Exclusieve motorreizen in Spanje, Portugal en Marokko. © Hispania Motorcycletours S.L.